Meidän tarinamme

Kymen Paviljongin tarina alkaa vuonna 1990, kun ovet avattiin ensi kertaa asiakkaille, tosin silloin nimellä Kurjenmiekka. Rakennuksessa näkyy edelleen vahvasti Anu Pentikin kädenjälki, joka toimi alkuun kahvila-ravintolan yrittäjänä.

Nykyisen yrittäjäsuvun, Leskisten, omistuksessa Paviljonki on ollut vuodesta 1996, jolloin Matti Leskinen ryhtyi Paviljongille yrittäjäksi. Nykyisin Kymen Paviljonkia vetää Matin poika, toisen polven yrittäjä, Lauri. Ruoriin Lauri astui kesken ravintoloiden koronasulun alkuvuodesta 2020.

Kymen Paviljongilla on myös erittäin pitkäaikaisia työntekijöitä. Jaana aloitti talossa vuonna 1990 ja Anukin on viihtynyt jo yli 20 vuotta!

Paikkana ja rakennuksena Kymen Paviljongissa on paljon nähtävää ja paikassa on paljon historiaa. Nykyisin ihastella voi taide-näyttelyitä, kotieläinpihaa, Kymijokea ja alueen ulkoalueita, sekä taideteoksia.
Rakennus on ollut Leskisen suvun omistuksessa jo pitkälti toista kymmentä vuotta. Piha-alueisiin sekä rakennukseen on satsattu paljon tänä aikana!

Play Video