Skip to content

Meistä

Meidän tarinamme

Vuosikymmenten varrelta

Tarinamme alkaa vuonna 1990, kun Posiolainen keramiikkataiteilija Anu Pentik perustaa kotiseudulleen Kuusankoskelle kahvila-ravintolan Kymijoen varteen Kuusankosken kaupungin tukemana. Ensimmäisenä nimenämme on Kurjenmiekka Kymenlaakson maakuntakukan mukaan. Historiasta on yhä muistuttamassa etupihan kurjenmiekkaveistos sekä rakennuksen arkkitehtuuri, joka on samaisen kasvin mukaisesti muotoiltu.

Nimikilpailua käydään kahden ravintolan kesken, minkä jälkeen matkamme jatkuu Pentik Paviljonkina. Talomme sisustuksessa ja suunnittelussa näkyy vieläkin vahvasti Anu Pentikin käden jälki. Vuonna 1991 tiloissamme avataan myös Suomen ainut paperitaidegalleria (1991-2009) kunnianosoituksena Kuusankosken kukoistavalle paperiteollisuudelle. Nykyään taide ja kulttuuri näkyvät talossamme vahvasti Pentik Gallerian, pihamaan taideteosten sekä nuorten taiteilijoiden Verso Gallerian muodossa.

Vuonna 1996 polkumme kohtaavat talon nykyisen yrittäjäsuvun, Leskisten, kanssa, ja talon nimeksi vakiintuu Kymen Paviljonki. Matti Leskinen ostaa kiinteistön sekä kahvila-ravintolan, ja Pentik-myymälä jatkaa saman katon alla vuokralaisena. Matti jatkaa yrittäjänä aina vuoteen 2020 asti, jonka jälkeen on tullut aika ojentaa ohjat seuraavalle sukupolvelle eli pojalle Lauri Leskiselle. 

Joskus voi nähdä Matin vieläkin vierailemasta tiskin takana, eikä hän ole ainut, joka on viihtynyt talossamme pitkäaikaisesti. Talon emäntänä hääräävä Jaana Honkonen on ollut mukana matkassa vuodesta 1990 lähtien eli lähes alusta asti. Olemme ylpeitä siitä, että useat työntekijämme ovat sitoutuneet taloon pitkäaikaisesti: suurella osalla työntekijöillämme on yli 10 ja jopa 20 vuoden työura talossamme.

Matkamme vie lopulta tähän päivään, jolloin Kymen Paviljonki toimii monipuolisena taukopaikkana, retkikohteena ja kokous-ja juhlapalveluna. Tarkoituksemme on erottua muista tienvarsipaikoista sekä juhlapalveluista viihtyisällä ympäristöllämme, itse tehdyillä tuotteillamme sekä joustavalla asiakaspalvelulla. Meiltä löytyy monipuolisesti palveluita, kulttuuria ja taidetta sekä lähituottajien tuotteita. Kesäisin piha-alueeltamme löydät Kymijoen idyllisen maiseman lisäksi yrttitarhan, taideteoksia sekä kotieläimiä. Keittiössämme valmistetaan monipuolisten lounas- ja annosruokiemme lisäksi myös itse kahvilinjaston suolaiset ja makeat. Perinteistä kiinni pitäen talon herkulliset korvapuustit ja munkit paistetaan joka aamu tuoreena tarjottavaksi.

Toivotamme siis teidät pysähtymään, hengähtämään, viihtymään, nauttimaan, kokoustamaan ja juhlimaan Kymijoen varrelle Kymen Paviljonkiin. Tule jättämään oma jälkesi Kymijoen historiaan!

Play Video
en_GBEnglish